MÁV Zrt. Beszerzési Főigazgatóság

sin balaton

 

A MÁV Zrt. a magyarországi közforgalmú vasúti pályahálózat nagy részének üzemeltetőjeként mintegy 7000 kilométernyi vaspálya és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra működtetéséről gondoskodik. Teljes körűen látja el az üzemeltetési, forgalomirányítási és karbantartási, valamint részben a felújítási feladatokat.

A Beszerzési főigazgatóság tevékenységi körébe tartozik az alaptevékenység ellátása érdekében történő beszerzések, közbeszerzések lebonyolítása, készletgazdálkodás, raktározás, pályavasúti szakanyagellátás biztosítása, valamint a beszerzési és kapcsolódó területek csoportszintű stratégiai koordinációja, a MÁV Zrt. üzemeltetési, forgalomirányítási és karbantartási, valamint részben a felújítási feladatainak ellátása céljából.


A Beszerzési stratégia szervezetünk közreműködésével stratégia támogatást nyújtunk a MÁV-VOLÁN-Csoport közös beszerzési tevékenységének fejlesztése és egységes működése tekintetében, a Beszerzési Bizottság keretei között és a csoportirányítás egyéb eszközeivel a csoportszintű egységes működést igyekszünk elősegíteni. Minden évben kollégáink elkészítik a Társaság konszolidált beszerzési és közbeszerzési tervét (amelyeket az előírások szerint közzétesznek a MÁV-VOLÁN-Csoport honlapján és az intranetes webhelyén), továbbá a MÁV-csoport társaságai vonatkozásában a beszerzési és közbeszerzési tervek egységes elvek szerinti kidolgozásához szakmai támogatást nyújtanak.


Az Anyagbeszerzési és készletgazdálkodási igazgatóságunk, az Anyagbeszerzési, illetve a Készlet- és raktárgazdálkodási osztályain keresztül a pályavasúti infrastruktúra és kapcsolódó létesítményeinek üzemeltetéséhez, saját és outsourcing tevékenység keretében végzett karbantartásokhoz, felújításokhoz szükséges pályavasúti szakanyagok teljes ellátási értékláncát menedzseli, valamint az ellátáshoz szükséges, közbeszerzési és beszerzési, készlet- és raktárgazdálkodási, raktározási és hosszúsíngyártási tevékenységek teljes körű végrehajtását valósítja meg. Az ellátási lánc-menedzsment részeként a szakértő kollégáink folyamatosan monitorozzák a tevékenységet, riportokat, statisztikákat, előrejelzéseket, illetve külső- és belső adatszolgáltatásokat készítenek és tesznek közzé a pályavasúti intranetes webhelyünkön az érintett szervezetek folyamatos és naprakész tájékoztatása érdekében.


Az Eszköz- és vállalkozás beszerzés szervezetünk a pályavasúti szolgáltatáshoz, a vasútüzemi működéshez, az ingatlanüzemeltetési, -fejlesztési, -hasznosítási és gazdálkodási tevékenységekhez, környezetvédelmi munkákhoz szükséges eszközök, szolgáltatások és építési beruházások vonatkozásában lát el teljes körűen közbeszerzési és beszerzési feladatokat.

Kapcsolat: beszerzes [kukac] mav [pont] hu (beszerzes[at]mav[dot]hu)