VOLÁNBUSZ Zrt. bemutatkozás

busz

 

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság egy több mint 90 éves múlttal rendelkező személyszállító busztársaság. Az 1927-ben MAVART néven alapított vállalat kezdetben mindössze 30 autóbusszal rendelkezett; ma országos szinten mintegy 6000 járművel biztosítjuk szolgáltatásainkat, a munkavállalók számát tekintve Magyarország harmadik legnagyobb állami társaságaként.

Vállalatunk alaptevékenysége a menetrend szerinti autóbusz-közlekedési közszolgáltatás ellátása: biztosítjuk utasaink számára a mindennapos utazási, munkába és iskolába járási lehetőséget, valamint a létfontosságú intézmények megközelítését. A hatékony működés és a magas színvonalú szolgáltatás mintegy 18 ezer kollégánk, köztük több mint 10 600 autóbusz-vezetőnk együttes munkájának eredménye.

Országos szinten gondoskodunk a megyeszékhelyek, a legfontosabb régiók és kirándulóközpontok napi, közvetlen és rendszeres kapcsolatáról egymással és a fővárossal. Pest megyében az elővárosi járatok több mint 120 város és község számára biztosítják az utazási kapcsolatot Budapest felé; országosan társaságunk helyközi szolgáltatása Magyarország 3155 településéből 3146-ot érint, a helyi közlekedést pedig hazánk csaknem 64 településén biztosítjuk. Mindezeken felül évtizedek óta közlekedtetünk menetrend szerinti nemzetközi járatokat is. 

Szolgáltatásaink minősége, magas színvonala kiemelten fontos számunkra. A legszigorúbb, tanúsított minőségirányítási rendszerrel rendelkező VOLÁNBUSZ évi több mint 17,5 millió járatán csaknem 440 millió kilométer megtételével mintegy 443 millió utas szállításáról gondoskodik, folyamatosan fiatalodó és korszerűsödő járműállománnyal.

A VOLÁNBUSZ Zrt. tulajdonosa 2021. januárja óta a MÁV Zrt. A két közlekedési vállalat egységes stratégiai irányításának, a vasúti és a közúti személyszállítási szolgáltatások összehangolt fejlesztésének köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb, környezetkímélőbb szolgáltatásokkal várjuk utasainkat. 

 

Beszerzési Igazgatóság

A szervezet célja a VOLÁNBUSZ Zrt. (köz)beszerzési, készletgazdálkodási, szállítási, gépjármű gazdálkodási, flottakezelési szolgáltatások, illetve az energetikai és energetikával összefüggő szolgáltatások, továbbá eszközgazdálkodás, leltározás, és a környezetvédelmi tevékenység irányítása és koordinálása. A közbeszerzési, beszerzési terv összeállítása, betartásának felügyelete. A közbeszerzések, beszerzések lebonyolítása, a beszerzési stratégia kialakítása. Megrendelői szerepkörben hozzájárul a Társaság, valamint a MÁV-VOLÁN-csoport közös beszerzési, készletgazdálkodási, logisztikai, valamint központi energiagazdálkodási stratégiájának végrehajtásához. A MÁV-VOLÁN-csoport közös beszerzési tevékenységének stratégiai támogatása. 

 

Kapcsolat: beszerzes [kukac] volanbusz [pont] hu (beszerzes[at]volanbusz[dot]hu)